Gatvių paieška

Pvz. Savanorių
Seniūnijos
Senos lietuviškos reklamos


Sena reklama #671

Tema: Senos reklamos
Metai: 1918
Šaltinis: „Nauja gadynė“

Tekstas:

Ką tik išėjo iš spaudos

Naujas lietuviškas Kalendorius

su daugeliu vaizdų / 80 puslapių (oktavinis formatas) / išleido A. Liudžiuvaitis. Kaina 1 mrk. 50 fen. Agentai, pirkliai gauna 20 nuošimčių

Naujasis Kalendorius be abejo įgys daug mylėtojų; nes jo turinys yra kuo geriausiai ir lietuviams tinkamai sutaisytas. Čia įdėta didis skaitlius gražiausių vaizdų ir vaizdelių kaip štai: Jo Šventybė Popiežius Benediktas XV. - Princas Leopoldas, vyriausias rytų vadas — Karaliaučiaus universitas, ir daugelis kitų vaizdų iš Lietuvos gyvenimo, ūkio ir kultūros. Naujasis Kalendorius pirmoje dalyje praneša kiekvienos dienos saulės ir mėnulio užtekėjimą ir nusileidimą, oro spėjimus, saulės ir mėnulio užtemimus ir savaitines evangelijas, kalendorėlius 1919 ir 1920 metams. — Iš skaitymėlių teminėsime tiktai štai šitas: Kudirkos raštų, Vidūnas (su vaizdu), jo gyvenimas ir nuopelnai. Profesoriaus A. Kuršaičio „Trakai (su vaizdui, senovės lietuvių pilis“, Karaliaučiaus universitas (su vaizdu) ir lietuviai profesoriai toje universitoje. — Popiežiaus Benedikto gyvenimas ir taikos meilė ir daugelis kitų straipsnių iš mokslo, kultūros, ūkio ir hygijenos srities. — Ūkiškoje kalendoriaus dalyje plačiai parašyta apie sodininkystę (skiepijimą), apie bulves, gyvulių ligas, apie pirmą pagelbą ištikus nelaimei, apie sveikatą ir t.t. Pabaigoje randame dar lentelę apskaitliuoti procentams, gyvulių apsivaisinimo lentelę, pasaulio pinigų sulyginimą, paaiškinimą saikų, mastų, svarų ir t.t. — Taigi Naujasis Kalendorius indomus visoms lietuvių šeimynoms: čia visi atras sau naudos ir pasigerėjimo.

Kaina atsižvelgiant į dabartinį poperio stoką, gana pigi, tiktai 75 kap. — Kas perka 10 kalendorių, gaus 2 dovanai. Gerb. mūsų agentų prašome netrukus atsiųsti užsisakymus.

Naujos Gadynės knygynas. Kaunas, Kaizerio Vilhelmo gatvė 58.
Buchhandlung der Neuen Zeit. Kowno. Kaiser Wilhelmstraße 58.

Daugiau senų reklamų | Senos Vilniaus nuotraukos

Kitos senos reklamos


Vilniaus katalogas   Įmonės įtraukimas   Kontaktai